A television was marked $94,640 to yield a 30% profit. How much should it be sold to yield a 10% profit?

If X is the cost only of the TV, then
94,640=X+0.3X
94640=1.3X
Divide both sides by 1.3 to get X
72800 = X
The original cost is 72800. If you want to make 10% profit, or 10% more than cost, you need to sell the TV at X + 0.1X, or 1.1 X
(1.1)*(72800)= 80080
Sell the TV at $80,080.
Boy, that is one expensive TV at $94,640...
94,640=X+0.3X
94640=1.3X
Divide both sides by 1.3 to get X
72800 = X
The original cost is 72800. If you want to make 10% profit, or 10% more than cost, you need to sell the TV at X + 0.1X, or 1.1 X
(1.1)*(72800)= 80080
Sell the TV at $80,080.
Boy, that is one expensive TV at $94,640...

Marked price = $94,640
to yield a 30% profit
Hence cost price =$94,640 /{1+profit%/100}
=$94,640 /{1+30/100}=$72800
Selling price to yield 10 % profit =Cost price ×(1+profit %/100)
=$72800 ×(1+0.10)==$72800 ×(1.10) =$80080
to yield a 30% profit
Hence cost price =$94,640 /{1+profit%/100}
=$94,640 /{1+30/100}=$72800
Selling price to yield 10 % profit =Cost price ×(1+profit %/100)
=$72800 ×(1+0.10)==$72800 ×(1.10) =$80080

94,640 is 130%
so, 94,640/130 = 1% = 728
=> 110% is 110 x 728 = 80,080
so, selling for $80,080 would yield a 10% profit.
:)>
N.B. How big is the T.V?
so, 94,640/130 = 1% = 728
=> 110% is 110 x 728 = 80,080
so, selling for $80,080 would yield a 10% profit.
:)>
N.B. How big is the T.V?

94,640 divided by 1.3 to get cost price equals 72,800
72,800 multiplied by 1.1 to get 10% profit equals 80,080
Selling price $80,080
72,800 multiplied by 1.1 to get 10% profit equals 80,080
Selling price $80,080